comenius

projekt comenius Czytaj Dalej !

Plan Lekcji

plan lekcji ZSPU Czytaj Dalej !

podatku dla naszej Szkoły

podatku dla naszej Szkoły -ZSPU Czytaj Dalej !

Lip Dub

Idea filmu polega na tym, iż nie może być żadnych cięć filmu, za wyjątkiem intra i outra, a osoby występujące w produkcji udają, że śpiewają wybraną piosenkę. Czytaj Dalej !

Kierunki kształcenia ZSPU

Kierunki kształcenia ZSPU w Jeleniej Górze Czytaj Dalej !

 

POKAZ Z GOTOWANIA METODĄ SOUS -VIDE

When:
Grudzień 20, 2014 @ 9:13 pm – 9:13 pm
2014-12-20T21:13:00+01:00
2014-12-20T21:13:00+01:00

      Dnia 11 kwietnia 2013 r. w szkolnej pracowni gastronomicznej odbyły się zajęcia w ramach projektu Modernizacja Kształcenia na Dolnym Śląsku – gotowanie metodą sous -vide. Do udziału w projekcie zaproszono 12 uczniów
z różnych klas gastronomicznych naszej szkoły.   Uczniowie przygotowali, a następnie skonsumowali między innymi:    duszony policzek, mus marchwiowy, duszona belgijska cykoria z migdałami, łososia gotowanego w 40 stopniach,    stek z polędwicy wołowej, foie gras, duszone grzyby, puree z ziemniaków,   comber jagnięcy gotowany przez 60 godzin w temperaturze 65 stopni,  duszone warzywa, ziemniaki au gratin, pierś z kaczki, zielone warzywa, speatzle na śmietanie,  comber z sarny,  polędwiczkę wieprzową sous vide, duszone warzywa , owocowe consome z sorbetem z owoców jagodowych , gotowane jabłko w temperaturze 85 stopni Było pysznie i ciekawie.P1030097 P1030098 P1030100 P1030102 P1030103 P1030109 P1030113 P1030119 P1030125 P1030128 P1030135 P1030136

Dodaj komentarz