Dnia 3 lutego 2015r., w ramach projektu „Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II”, odbył się etap regionalny Konkursu na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. Szkołę reprezentowali uczniowie klasy IVK: Sebastian Frydlewicz, Paweł Orzelski i Gabriel Zieliński. Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu trzech porcji zakąski – polędwicy wieprzowej obłożonej mielonym mięsem i liśćmi kapusty włoskiej duszonej w wywarze, wyporcjowanej i udekorowanej według własnej inwencji uczniów oraz trzech porcji dania zasadniczego – sznycelków z rybnej masy mielonej z pstrąga, przykrytych pierzynką z jaja sadzonego i zieleniną, z ziemniakami z wody i surówką z awokado. Udział w konkursie poprzedziły przygotowania, w czasie których uczniowie doskonalili swoje umiejętności kulinarne. W konkursie, z regionu jeleniogórskiego, uczestniczyło 6 drużyn. Jury konkursowe oceniało umiejętności techniczne uczestników, mise en place oraz wygląd i smak potraw. Wynik etapu regionalnego zadecyduje o uczestnictwie w etapie dolnośląskim. Na decyzję jury czekamy do 15 lutego 2015r.