VIII edycja Młodzieżowych Mistrzostw Polski Kucharzy i Barmanów oczywiście z udziałem uczniów naszej szkoły!

W dniach 26-27 kwietnia b.r. nasze uczennice : Angelika Sieradzka z klasy III i Anna Kurek z klasy II z technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyły w  VIII edycji Młodzieżowych Mistrzostw Polski Kucharzy i Barmanów
Tym razem nie było rywalizacji o miejsca. Mistrzostwa prowadzono w formie warsztatów. Tematyka tegorocznej edycji to ryby i owoce morza. Uczestnicy pod okiem kucharzy z Jeleniej Góry – Pana Darka Wyborskiego i Pana Jarka Żmudy przygotowali między innymi: carpaccio z tuńczyka, tatar z łososia, śledzia w różnych ciekawych wersjach, także mini szaszłyczki z owoców morza. Wszystko było pyszne, zabawa przednia, a uczniowie są bogatsi o nowe doświadczenia kulinarne.
Oto kilka fotek z tego wydarzenia.