Wykaz podręczników dla klasy pierwszej 2018-2019 technikum |
|
|
klasa |
przedmiot |
Podręcznik |
KLASA 1 PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE |
J. polski |
Zrozumieć tekst, zrozumieć człowieka WSIP D.Chemperek |
Historia |
– Poznać przeszłość. Wiek XX, wyd. Nowa Era, Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow |
Wiedza o społeczenstwie |
W centrum uwagi, wyd, Nowa Era, Arkadiusz Janicki |
Wiedza o kulturze |
WSTRZYMAĆ SIĘ Z ZAKUPEM DO WRZESNIA |
J. angielski |
Gateway 1 plus; wyd. MacMillan Publishing |
J. niemiecki |
WSTRZYMAĆ SIĘ Z ZAKUPEM DO WRZESNIA |
Matematyka |
Prosto do matury kl I, Nowa Era |
Fizyka |
Odkryć fizykę M. Braun, W. Śliwa NOWA ERA |
Chemia |
To jest chemia, WYD. Nowa Era autorzy podręcznika i programu: Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod. |
Biologia |
E. Bonar, W. Krzeszowiec-Jeleń Biologia na czasie zakres podstawowy wyd. Nowa Era |
Geografia |
R. Uliszak, K. Wiedermann, Oblicza geografii, wyd. Nowa Era W-Wa od 2016 r. |
Wychowanie fizyczne |
brak |
informatyka |
podręcznik nie jest wymagany |
Podstawy przedsiębiorczości |
Z. Makieła, T. Rachwał, Krok w przedsiębiorczość, wyd. Nowa Era, W-wa od 2016r |
Edukacja dla bezpieczeństwa |
WSTRZYMAĆ SIĘ Z ZAKUPEM DO WRZESNIA |
Religia |
WSTRZYMAĆ SIĘ Z ZAKUPEM DO WRZESNIA |
Etyka |
WSTRZYMAĆ SIĘ Z ZAKUPEM DO WRZESNIA |
Zajęcia z wychowawcą |
brak |
Wychowanie do zycia w rodzinie |
WSTRZYMAĆ SIĘ Z ZAKUPEM DO WRZESNIA |
TECHNIK WETERYN. |
Pracownia zootechniczna |
materiały własne nauczyciela |
Chów i hodowla zwierząt |
materiały własne nauczyciela |
Pracownia anatomiczna |
materiały własne nauczyciela |
Anatomia i fizjologia zwierząt |
materiały własne nauczyciela |
TECHNIK ŻYWIENIA |
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa |
W.Bukała,K.Szczęch Bezpieczeństwo i higiena pracy WSIP 2013 |
|
Działalność gospodarcza w gastronomii WSiP Hanna Górska Barsewicz nr 1/2014 T. ^ ISBN 978-83-02-14723-4 |
Pracownia gastronomiczna kp |
brak, materiały własne |
Technologia gastonomiczna z towaroznawstwem |
1. Anna Kmiołek „Sporządzanie potraw i napojów . Towaroznawstwo i przechowywanie żywności”, wyd. WSiP 2013 2. Anna Kmiołek „Sporządzanie potraw i napojów . Technologia gastronomiczna cz. 1”, wyd. WSiP 2013 |
Język niemiecki zawodowy |
Język niemiecki zawodowy w gastronomii. Anna Dul.WSiP |
TECHNIK LEŚNIK |
Biologia leśna |
materiały własne nauczyciela |
Ochrona środowiska leśnego |
materiały własne nauczyciela |
Podstawy ekonomiki leśnej |
materiały własne nauczyciela |
Hodowla lasu |
materiały własne nauczyciela |
Prace hodowlane w leśnictwie |
materiały własne nauczyciela |
Biologia leśna i łowiectwo |
materiały własne nauczyciela |