POKAZ Z GOTOWANIA METODĄ SOUS -VIDE

Kiedy:
Czerwiec 26, 2017@10:13 pm – 10:13 pm
2017-06-26T22:13:00+02:00
2017-06-26T22:13:00+02:00

      Dnia 11 kwietnia 2013 r. w szkolnej pracowni gastronomicznej odbyły się zajęcia w ramach projektu Modernizacja Kształcenia na Dolnym Śląsku – gotowanie metodą sous -vide. Do udziału w projekcie zaproszono 12 uczniów
z różnych klas gastronomicznych naszej szkoły.   Uczniowie przygotowali, a następnie skonsumowali między innymi:    duszony policzek, mus marchwiowy, duszona belgijska cykoria z migdałami, łososia gotowanego w 40 stopniach,    stek z polędwicy wołowej, foie gras, duszone grzyby, puree z ziemniaków,   comber jagnięcy gotowany przez 60 godzin w temperaturze 65 stopni,  duszone warzywa, ziemniaki au gratin, pierś z kaczki, zielone warzywa, speatzle na śmietanie,  comber z sarny,  polędwiczkę wieprzową sous vide, duszone warzywa , owocowe consome z sorbetem z owoców jagodowych , gotowane jabłko w temperaturze 85 stopni Było pysznie i ciekawie.P1030097 P1030098 P1030100 P1030102 P1030103 P1030109 P1030113 P1030119 P1030125 P1030128 P1030135 P1030136

Dodaj komentarz