Wykaz podręczników do klas pierwszych na rok szkolny 2014/2015
Podręczniki dla klas pierwszych rok szkolny 2014-15 |
|
przedmiot |
podręcznik |
J. polski |
Zrozumieć tekst, zrozumieć człowieka WSIP D.Chemperek 463/I/2012 |
Historia |
Poznać przeszłość. Wiek XX, wyd. Nowa Era, Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow |
Wiedza o społeczeństwie |
W centrum uwagi, wyd, Nowa Era, Arkadiusz Janicki 505/2012 |
Wiedza o kulturze |
A. Kisielewska "Wiedza o kulturze" 631/2012 OPERON |
J. angielski |
podręcznik zostanie podany we wrześniu po diagnozie poziomu zaawansowania języka |
J. niemiecki |
podręcznik zostanie podany we wrześniu po diagnozie poziomu zaawansowania języka |
Matematyka |
Prosto do matury kl I Nowa Era M. Antek 508/1/2012 |
Fizyka |
Odkryć fizykę M. Braun, W. Śliwa NOWA ERA nr dopuszczenia 447/2012 |
Chemia |
To jest chemia, autorzy podręcznika i programu: Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod. Nr dopuszczenia 438/2012 |
Biologia |
E. Bonar, W. Krzeszowiec-Jeleń Biologia na czasie zakres podstawowy wyd. Nowa Era nr ewidencyjny MEN 450/2012 |
Geografia |
R. Uliszak, K. Wiedermann, Oblicza geografii, wyd. Nowa Era W-Wa 2010, nr dop. 433/2012 |
informatyka |
Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych autor: G. Koba wyd. "MIGRA" |
Podstawy przedsiębiorczości |
Z. Makieła, T. Rachwał, Krok w przedsiębiorczość, wyd. Nowa Era, W-wa 2011 nr dop.467/2012 |
Edukacja dla bezpieczeństwa |
Edukacja dla bezpieczeństwa, M. Goniewicz, A. Nowak-Kowal, Z. Smutek, OPERON 2012, 411/2012 |
Religia |
Śmiech T., Kondrak E., Nosek B.(red.), W blasku Bożej prawdy, JEDNOŚĆ, Kielce 2012. |
Etyka |
Etyka, P. Kołodziński,J. Kapiszewski zakres podstawowy; OPERON 408/2011 |
przedmioty zawodowe dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych |
|
Działalność gospodarcza w gastronomii |
Prowadzenie działalności gospodarczej. Wiesława Aue, wyd. WSiP |
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa |
W.Bukała, K.Szczęch Bezpieczeństwo i higiena pracy WSIP 2013 |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem |
1. Anna Kmiołek "Sporządzanie potraw i napojów . Towaroznawstwo i przechowywanie żywności", wyd. WSiP 2013 2. Anna Kmiołek "Sporządzanie potraw i napojów . Technologia gastronomiczna cz. 1", wyd. WSiP 2013 |
Język niemiecki zawodowy |
Mit Beruf auf Deutsch język zawodowy dla szkół ponadgimnazjalnych Barbara Kujawa, Mariusz Stinia |
|
|
podręczniki do przedmiotów zawodowych dla pozostałych zawodów zostaną podane we wrześniu |