Lista podręczników

Wykaz podręczników do klas pierwszych na rok szkolny 2014/2015

 

Podręczniki dla klas pierwszych rok szkolny 2014-15

przedmiot

podręcznik

J. polski

Zrozumieć tekst, zrozumieć człowieka WSIP D.Chemperek 463/I/2012

Historia

Poznać przeszłość. Wiek XX, wyd. Nowa Era, Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow

Wiedza o społeczeństwie

W centrum uwagi, wyd, Nowa Era, Arkadiusz Janicki 505/2012

Wiedza o kulturze

A. Kisielewska "Wiedza o kulturze" 631/2012 OPERON

J. angielski

podręcznik zostanie podany we wrześniu po diagnozie poziomu zaawansowania języka

J. niemiecki

podręcznik zostanie podany we wrześniu po diagnozie poziomu zaawansowania języka

Matematyka

Prosto do matury kl I Nowa Era M. Antek 508/1/2012

Fizyka

Odkryć fizykę M. Braun, W. Śliwa NOWA ERA nr dopuszczenia 447/2012

Chemia

To jest chemia, autorzy podręcznika i programu: Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod. Nr dopuszczenia 438/2012

Biologia

E. Bonar, W. Krzeszowiec-Jeleń Biologia na czasie zakres podstawowy wyd. Nowa Era nr ewidencyjny MEN 450/2012

Geografia

R. Uliszak, K. Wiedermann, Oblicza geografii, wyd. Nowa Era W-Wa 2010, nr dop. 433/2012

informatyka

Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych autor: G. Koba wyd. "MIGRA"

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał, Krok w przedsiębiorczość, wyd. Nowa Era, W-wa 2011 nr dop.467/2012

Edukacja dla bezpieczeństwa

Edukacja dla bezpieczeństwa, M. Goniewicz, A. Nowak-Kowal, Z. Smutek, OPERON 2012, 411/2012

Religia

Śmiech T., Kondrak E., Nosek B.(red.), W blasku Bożej prawdy, JEDNOŚĆ, Kielce 2012.

Etyka

Etyka, P. Kołodziński,J. Kapiszewski zakres podstawowy; OPERON 408/2011

przedmioty zawodowe dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

Działalność gospodarcza w gastronomii

Prowadzenie działalności gospodarczej. Wiesława Aue, wyd. WSiP

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa

W.Bukała, K.Szczęch Bezpieczeństwo i higiena pracy WSIP 2013

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

1. Anna Kmiołek "Sporządzanie potraw i napojów . Towaroznawstwo i przechowywanie żywności", wyd. WSiP 2013

2. Anna Kmiołek "Sporządzanie potraw i napojów . Technologia gastronomiczna cz. 1", wyd. WSiP 2013

Język niemiecki zawodowy

Mit Beruf auf Deutsch język zawodowy dla szkół ponadgimnazjalnych Barbara Kujawa, Mariusz Stinia

 

 

podręczniki do przedmiotów zawodowych dla pozostałych zawodów zostaną podane we wrześniu