Za nami katering na 300 osób, który serwowaliśmy w przyjaznych progach Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej w Jeleniej Górze,gdzie z ogromną przyjemnością ugościliśmy uczestników powiatowych obchodów Dnia Strażaka,które odbyły się w Miasto Jelenia Góra. Zgodnie z zamówieniem przygotowaliśmy zimne przekąski „na raz”, wśród których znalazły się m.in. wytrawne ptysie nadziewane różnorodnymi pastami wg autorskiego przepisu, kolorowe tartinki z pasztetem upieczonym wg własnej receptury, tartalinki wypełnione dwoma rodzajami sałatek oraz klasyczne wrapy. Uzupełnieniem zimnej płyty były upieczone wg staropolskiej sztuki kulinarnej mięsa a dopełnienie różnorodności smaków stanowiły köttbullary udekorowane makaronowymi kokardami oraz koreczki w wersji tradycyjnej i wegetariańskiej.Dla tych,którym ogień nie straszny nie mogło zabraknąć naszej kultowej zupy gulaszowej,która łącząc idealnie przenikające się smaki i struktury składników z daleka przyciągała swym aromatem. Nie zabrakło także czegoś słodkiego na deser.
Wszystkim dzielnym strażakom życzymy nie tylko skutecznych akcji, bezpiecznych powrotów, ale także wielu chwil wytchnienia i zasłużonego uznania.










