WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA KLAS II-IV TECHNIKUM w ZSPUIBS
Język polski |
„Zrozumieć tekst – zrozumieć człowieka” – kontynuacja |
WSiP |
|
Matematyka kl. II-III |
Prosto do matury 2 |
Nowa Era |
|
Matematyka kl. IV |
Prosto do matury 3 |
Nowa Era |
|
Język angielski kl. II |
Spencer David |
Gateway plus 1 |
MacMillan |
Język angielski kl. III |
Spencer David |
Gateway plus 2 |
MacMillan |
Język angielski – rozszerzony |
Spencer David |
Gateway plus 3 |
MacMillan |
Język angielski kl. IV |
Repetytorium do szkół ponadgimnazjalnych Podręcznik do języka angielskiego Poziom podstawowy i rozszerzony |
MacMillan |
|
Język angielski zawodowy – weterynaria |
Monika Nowicka |
JĘZYK ANGIELSKI w weterynarii |
EDICON |
Język angielski zawodowy – leśnictwo |
Virginia Evans |
Forestry |
Express Publishing |
Język niemiecki kl. 4 |
Repetytorium maturalne. Język niemiecki. Poziom podstawowy. Matura 2015 |
||
Język niemiecki kl. 3 |
Infos II podręcznik i ćwiczenia |
||
Historia i społeczeństwo Klasa II |
Autor- Iwona Janicka |
Poznać przeszłość Rządzący i rządzeni. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum. |
Nowa Era |
Historia i Społeczeństwo Klasa III |
Autor- Jarosław Centek |
Poznać przeszłość Wojna i wojskowość. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum. |
Nowa Era |
Historia i społeczeństwo Klasa IV |
Autor-Karol Kłodziński, Tomasz Krzemiński |
Poznać przeszłość Europa i świat. Podręcznik do historii i społeczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum. |
Nowa Era |
Biologia kl 2 |
Marek Guzik,Ewa Jastrzębska,Ryszard Kozik, Renata Matuszewska,Ewa Pyłka-Gutowska, Władysław Zamachowski |
Biologia na czasie 1 Zakres rozszerzony Nowa Era |
Nowa Era |
Biologia kl 3 |
Franciszek Dubert,Ryszard Kozik,Stanisław Krawczyk,Adam Kula,Maria Marko-Worłowska,Władysław Zamachowski |
Biologia na czasie 2 Zakres rozszerzony |
Nowa Era |
Biologia kl 4 |
Franciszek Dubert,Marek Jurgowiak,Maria Małko-Worłowska, Władysław Zamachowski |
Biologia na czasie 3 Zakres rozszerzony |
Nowa Era |
Podstawy przedsiębiorczości, klasa 1 i 2 |
Z. Makieła, T. Rachwał |
Krok w przedsiębiorczość |
Nowa Era |
Administracja weterynaryjna, klasa 4 weterynarii |
materiały własne |
||
Kompetencje społeczne i organizacja pracy małych zespołów, kl. 2 weterynarii |
A. Krajewska I. Flor |
Kompetencje personalne i społeczne Organizowanie pracy małych zespołów |
Ekonomik Ekonomik |
Działalność gospodarcza w gastronomii |
H. Górska-Warsewicz,B. Sawicka, T. Mikulska |
Gastronomia T. III. Działalność gospodarcza w gastronomii |
WSiP |
Działalność gospodarcza w weterynarii, klasa 3 |
materiały własne |
||
Hodowla lasu |
Murat Elżbieta |
Hodowla lasu – podręcznik dla techników leśnych – części 1,2,3,4,5 |
Wydawnictwo świat |
Wyposażanie Zakładów Gastronomicznych |
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów – część 3 |
WSiP |
|
Towaroznawstwo i przechowywanie żywności |
Sporządzanie napojów i potraw |
WSiP |
|
Technologia Gastronomiczna |
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów – część 1 |
WSiP |
|
Zasady Żywienia |
Zasady żywienia – planowanie i ocena |