Dnia 11 kwietnia 2013 r. w szkolnej pracowni gastronomicznej odbyły się zajęcia w ramach projektu Modernizacja Kształcenia na Dolnym Śląsku – gotowanie metodą sous -vide. Do udziału w projekcie zaproszono 12 uczniów
z różnych klas gastronomicznych naszej szkoły. Uczniowie przygotowali, a następnie skonsumowali między innymi: duszony policzek, mus marchwiowy, duszona belgijska cykoria z migdałami, łososia gotowanego w 40 stopniach, stek z polędwicy wołowej, foie gras, duszone grzyby, puree z ziemniaków, comber jagnięcy gotowany przez 60 godzin w temperaturze 65 stopni, duszone warzywa, ziemniaki au gratin, pierś z kaczki, zielone warzywa, speatzle na śmietanie, comber z sarny, polędwiczkę wieprzową sous vide, duszone warzywa , owocowe consome z sorbetem z owoców jagodowych , gotowane jabłko w temperaturze 85 stopni Było pysznie i ciekawie.