Dnia 7 lutego 2015r. w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne z udziałem uczniów Publicznego Katolickiego Gimnazjum u Św. Pankracego w Jeleniej Górze. Uczniowie klasy III gimnazjum, pod kierunkiem swoich starszych kolegów z klasy IVK: G. Zielińskiego, P. Orzelskiego i S. Frydlewicza oraz opiekuna p. E. Tkacz, wykonywali proste potrawy – tort naleśnikowy z nadzieniem z serka mascarpone, sos truskawkowy oraz krem bita śmietana. Obserwowali też pracę swoich kolegów, którzy przygotowali dla nich smakowite przekąski – filet z wędzonego na gorąco pstrąga, z puree marchewkowym z marakują i sosem z igieł sosny, roladę z polędwicy z cukinią i szparagami, a także deser – gruszki karmelizowane pod koszyczkiem z karmelu z malinami i bitą śmietanką. Uczniowie, zarówno z jednej, jak i drugiej szkoły, doskonale odnaleźli się w rolach mistrzów i czeladników, a wrażenia kulinarne na długo pozostaną w pamięci gimnazjalistów.