Podręczniki dla absolwentów gimnazjum:
- Język polski – D.Chemperek, A.Kalbarczyk – Nowe Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka, WSiP
- Matematyka – Maciej Antek, Krzysztof Belka – Prosto do matury Podręcznik do matematyki dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy – Szkoły ponadgimnazjalne, Nowa Era
- Fizyka – Marcin Braun, Weronika Śliwa – Odkryć fizykę, Nowa Era
- Biologia – Emilia Bonar, Weronika Krzeszowiec-Jeleń, Stanisław Czachorowski – Biologia na czasie, zakres podstawowy – Nowa Era
- Chemia – Romuald Hassa Aleksandra Mrzigod – To jest chemia- zakres podstawowy, Nowa Era
- J. niemiecki – C. Serzysko, Birgit Sekulski – Infos aktuell 1 – Pearson
- Historia – Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow – Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy, Nowa Era
- Wiedza o społeczeństwie – Arkadiusz Janicki – W centrum uwagi. Wiedza o społeczeństwie Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych Zakres podstawowy, Nowa Era
- Język angielski – Vision 1 – Oxford University Press
- Podstawy przedsiębiorczości, klasa 1 i 2 – Z. Makieła, T. Rachwał Krok w przedsiębiorczość, Nowa Era
- BHP w weterynarii, klasa 1 – W. Bukała, K. Szczęch
Bezpieczeństwo i higiena pracy, WSIP - Kompetencje społeczne i organizacja pracy małych zespołów, kl. 2 weterynarii –A. Krajewska, I. Flor -Kompetencje personalne i społeczne. Organizowanie pracy małych zespołów, Ekonomik, Ekonomik
- Geografia – R. Uliszak, K. Wiedermann – Oblicza geografii . Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy
Nowa Era - Działalność gospodarcza w gastronomii – H. Górska-Warsewicz,B. Sawicka, T. Mikulska – Gastronomia T. III. Działalność gospodarcza w gastronomii, WSiP
- Działalność gospodarcza w weterynarii, klasa 3 materiały własne
- Administracja weterynaryjna, klasa 4 weterynarii -materiały własne
Podręczniki dla absolwentów szkoły podstawowej:
- Matematyka -Maciej Antek, Krzysztof Belka – Prosto do matury 1 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy, Nowa Era
- Fizyka – Marcin Braun, Weronika Śliwa – Odkryć fizykę 1
Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy, Nowa Era - Biologia – Anna Helmin, Jolanta Holeczek – Biologia na czasie1, zakres podstawowy, Nowa Era
- Historia – Marcin Pawlak, Adam Szweda – Poznać przeszłość 1 Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy Nowa Era
- BHP we wszystkich zawodach – W. Bukała, K. Szczęch Bezpieczeństwo i higiena pracy WSIP
- Język angielski – Vision 1 – Oxford University Press
- Geografia – R. Malarz, M. Więckowski – Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy, Nowa Era
- J. niemiecki, C. Serzysko, Birgit Sekulski – Infos aktuell 1 – Pearson
- Język polski – D.Chemperek, A.Kalbarczyk, D.Trześniowski Oblicze epok (nr dopuszczenia MEN:cz1.1.:952/1/2019,cz.1.2:952/2/2019), WSiP
- Chemia – Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod – Chemia 1 ogólna i nieorganiczna- zakres podstawowy, Nowa Era
W czasie późniejszym zostaną podane informacje na temat podręczników do przedmiotów gastronomicznych.