Zestaw podręczników dla klas pierwszych technikum

Podręczniki dla absolwentów gimnazjum:

  1. Język polski – D.Chemperek, A.Kalbarczyk – Nowe Zrozumieć tekst zrozumieć człowieka, WSiP
  2. Matematyka – Maciej Antek, Krzysztof Belka – Prosto do matury Podręcznik do matematyki dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy – Szkoły ponadgimnazjalne, Nowa Era
  3. Fizyka – Marcin Braun, Weronika Śliwa – Odkryć fizykę, Nowa Era
  4. Biologia – Emilia Bonar, Weronika Krzeszowiec-Jeleń, Stanisław Czachorowski – Biologia na czasie, zakres podstawowy – Nowa Era
  5. Chemia –  Romuald Hassa Aleksandra Mrzigod – To jest chemia- zakres podstawowy, Nowa Era
  6. J. niemiecki – C. Serzysko, Birgit Sekulski – Infos aktuell 1 – Pearson
  7. Historia – Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow – Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy, Nowa Era
  8. Wiedza o społeczeństwie – Arkadiusz Janicki –  W centrum uwagi. Wiedza o społeczeństwie Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych Zakres podstawowy, Nowa Era
  9. Język angielski – Vision 1 – Oxford University Press
  10. Podstawy przedsiębiorczości, klasa 1 i 2 – Z. Makieła, T. Rachwał Krok w przedsiębiorczość, Nowa Era
  11. BHP w weterynarii, klasa 1 – W. Bukała, K. Szczęch
    Bezpieczeństwo i higiena pracy, WSIP
  12. Kompetencje społeczne i organizacja pracy małych zespołów, kl. 2 weterynarii –A. Krajewska, I. Flor -Kompetencje personalne i społeczne. Organizowanie pracy małych zespołów, Ekonomik, Ekonomik
  13. Geografia – R. Uliszak, K. Wiedermann – Oblicza geografii . Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy
    Nowa Era
  14. Działalność gospodarcza w gastronomii – H. Górska-Warsewicz,B. Sawicka, T. Mikulska – Gastronomia T. III. Działalność gospodarcza w gastronomii, WSiP
  15. Działalność gospodarcza w weterynarii, klasa 3 materiały własne
  16. Administracja weterynaryjna, klasa 4 weterynarii -materiały własne

Podręczniki dla absolwentów szkoły podstawowej:

  1. Matematyka -Maciej Antek, Krzysztof Belka  – Prosto do matury 1 Podręcznik do matematyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy, Nowa Era
  2. Fizyka – Marcin Braun, Weronika Śliwa – Odkryć fizykę 1
    Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy, Nowa Era
  3. Biologia – Anna Helmin, Jolanta Holeczek – Biologia na czasie1, zakres podstawowy, Nowa Era
  4. Historia – Marcin Pawlak, Adam Szweda – Poznać przeszłość 1 Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy Nowa Era
  5. BHP we wszystkich zawodach – W. Bukała, K. Szczęch Bezpieczeństwo i higiena pracy WSIP
  6. Język angielski – Vision 1 – Oxford University Press
  7. Geografia – R. Malarz, M. Więckowski – Oblicza geografii 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy, Nowa Era
  8. J. niemiecki, C. Serzysko, Birgit Sekulski – Infos aktuell 1 – Pearson
  9. Język polski – D.Chemperek, A.Kalbarczyk, D.Trześniowski Oblicze epok (nr dopuszczenia MEN:cz1.1.:952/1/2019,cz.1.2:952/2/2019), WSiP
  10. Chemia – Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod – Chemia 1 ogólna i nieorganiczna- zakres podstawowy, Nowa Era

W czasie późniejszym zostaną podane informacje na temat podręczników do przedmiotów gastronomicznych.